onsdag 13 februari 2013

Bellas middagstips



Pasta Bolognese

250 gr blandfärs
1/2 morot, skalad, skuren i små bitar
1/2 stjälkselleri, skuren i små bitar
1/2 lök, skalad, hackad
1 klyfta vitlök, skalad, hackad
3st lagerblad
1 kvist färsk rosmarin
1 1/2 dl rödvin
2 msk tomatpuré
3 burkar hela tomater. Ex mutti eller san marzano
Olja till stekning
Olivolja
Salt och svartpeppar
Riven parmesan
Smör
Pasta av bra kvalité ex Rigatoni pasta av märket Rustichella D'abruzzo

1. Fräs alla grönsakerna i olja utan att de tar färg i en gryta
2. Blanda tomatpuré med vinet. Stek lite av köttfärsen i taget i en mycket het panna. Häll över rödvinsblandningen lite i taget när all färs är stekt.
3. Blanda i färsen i grytan tillsammans med grönsakerna, blanda i kryddorna och tomatburkarna, låt puttra i några timmar, kan med fördel koka från morgon till kväll. Ju längre desto bättre.
4. När köttfärsen är klar, smaka av den med salt.
Koka upp lagom saltat
vatten, koka rigatoni i 12 minuter, häll av.
Blanda pastan tillsammans med en del av köttfärsen, blanda i lite smör, en god olivolja, ex villa magra, svartpeppar och smaka av med salt. Blanda sedan i riven parmesan.
Servera!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...