onsdag 6 januari 2016

Grönkålschips


Längst bak skymtar grönkålen
Här kommer ett tips på nyttiga chips. Ta bara grönkål, plocka bort den grova stammen, ringla över lite olivolja, krama in bladen och strö över lite flingsalt och sen in i ugnen på 150 grader i ca 10 minuter. Om man gillar spicy kan man även strö över lite chiliflakes.

Antingen rostar vi dem bara med olja och flingsalt

Eller med den här smarriga röran

Extra gott blir det om man mixar ca1dl cashewnötter med 60 gram näringsjäst (finns att köpa på hälsokost), saft från en citron, ca 1 dl vatten till en slät röra. Krama in grönkålsbladen i röran och sedan in i ugnen. Man får hålla lite koll på dem, det ska torka men inte få färg, så ev kan temperaturen behöva sänkas.

Galet gott, men det slut snabbt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...